Ställbar säng 90

En ställbar säng 90 är en reglerbar säng som är 90 cm bred och i standardlängd 200 cm lång. Sängen är en enkelsäng och är därmed avsedd för 1 person och har endast en liggplats. Sängar som är höj- och sänkbara i bredd 90 cm används oftast i dubbelsängspaket. För användning som enkelsäng rekommenderas en något bredare storlek för bättre komfort. Här hittar du alla våra ställbara sängar i storlek 90x200.

Ställbara sängar 90

Sortering:
Svanenmärket
Ställbar Säng Jensen Ambassadör Aq2 90x200
UTGÅTT

Mer om Ställbar säng 90

En ställbar säng är en modern variant av en vanlig säng där man kan justera höjden på huvud- och fotändan genom en fjärrkontroll eller en app. Storleken 90x200 är en vanlig standardstorlek på ställbara sängar och ger tillräckligt med utrymme för en person att sova bekvämt. För den som byter från en gemensam dubbelsäng till en egen enkelsäng kan det vara värt att välja en lite bredare säng för att den inte ska upplevas som smal.

En av de stora fördelarna med en ställbar säng är att den ger en högre grad av komfort än en vanlig säng. Genom att justera höjden på huvud- och fotändan kan man hitta den mest bekväma positionen att sova i, vilket kan minska snarkningar och minska tryckpunkter som kan orsaka smärta eller obehag.

Komfortlagret i de flesta ställbara sängar består av ett eller två lager pocketfjädring. Det finns också andra lösningar med olika fjädringstyper eller material som skum. Vissa modeller är tillverkade i ett stycke med alla fjädringslager i samma del som den ställbara funktionen, medan andra har en ställbar sängbotten med ett fjädringslager inbyggt och en vändbar madrass eller plymå med ytterligare komfort.

Alla Sovkoncepts ställbara sängar 90 är steglöst reglerbara vilket ger goda möjligheter att finjustera positionen. Men exakt var sängen böjer sig och knävinkeln i olika positioner kan skilja sig mellan modeller och göra betydande skillnad för komforten.

När man provar ut en ställbar säng så bör liggkomforten bedömas i helt nedfällt läge för att jämförelsen mellan olika modeller inte ska bli missledande. För den som avser att sova helt på sidan eller på mage så är det också i planläge som den bästa komforten kan uppnås. Den ställbara funktionen gör dock komforten väldigt bra i ryggläge så många som köper en ställbar säng förändrar sina sovvanor.

För att få den bästa möjliga sömnen i en ställbar säng i storlek 90x200, är det viktigt att välja en bäddmadrass som passar sängen. En mjuk säng behöver en mjukare bäddmadrass medan en fast säng behöver en lite fastare bäddmadrass. Bäddmadrassen ger den sista finishen och kan göra en stor skillnad i sömnen.

Det är viktigt att notera att en ställbar säng inte passar alla sovvanor. För den som avser att sova helt på sidan eller på mage så är det ofta i planläge som den bästa komforten kan uppnås. Men för den som gillar att sova på rygg och vill ha en högre grad av komfort, kan en till viss del uppfälld position i en ställbar säng 90 vara ett utmärkt val.

I Sovkoncepts butiker har du möjlighet att prova många sängar och få bra tips om hur du känner skillnad och vad skillnaderna innebär i längden. Utifrån vad du tycker när du provar en säng kan du också få bra tips från oss om vilka andra modeller du bör prova. Tillsammans hittar vi den säng som passar just dig allra bäst.

Din varukorg