Sängar 90

Sängar 90 är sängar som är 90 cm breda. De räknas som enkelsängar vilket innebär att de har en liggplats. Det finns flera flera typer av sängar 90.

Kontinentalsäng 90

Sängar 90 av typen kontinentalsäng är uppbyggda i tre madrasslager. Underst i en kontinentalsäng 90 är en underbädd. I underbädden finns i de flesta kontinentalsängar 90 en underfjädring utöver en ramkonstruktion i trä som bär upp hela sängen. På underbädden ligger en tjock mellanmadrass som innehåller ett eller flera fjäderpaket. I en del kontinentalsängar 90 används inte fjäderpaket och då används oftast ett eller flera lager av olika skummaterial som ger komforten. På mellanmadrassen i svenska kontinentalsängar 90 läggs slutligen en bäddmadrass 90 vilket är den 4-10 cm tjocka madrassen som man viker underlakanet runt. Klicka här för alla kontinentalsängar 90 i standardlängd (Kontinentalsäng 90).

Ramsäng 90

Sängar 90 av typen ramsäng är den klassiska sängen där all fjädring finns inbyggt i en enda del med en träram i botten. En ramsäng 90 kan också kallas sängbotten 90, resårbotten 90, resårsäng 90, ramresår 90 eller helt enkelt säng 90. Ramsängar 90 kan placeras i sängramar eller monteras med sängben. I en del ramsängar 90 används inte fjäderpaket och då används oftast ett eller flera lager av olika skummaterial som ger komforten. På ramsängen läggs en bäddmadrass 90 som är ca 4-10 cm tjock och är den madrassen som man viker underlakanet runt. Klicka här för alla ramsängar 90 i standardlängd (Ramsäng 90).

Ställbar säng 90

Ställbara modeller av sängar 90 finns i olika konstruktioner och med olika många lager av komfortgivande material. Gemensamt är att huvud- och fotändan kan höjas och sänkas med en fjärrkontroll eller via en app. En ställbar säng 90 kan även benämnas höj- och sänkbar säng 90, motorsäng 90, reglerbar säng 90 eller justerbar säng 90. Ställbara sängar 90 monteras oftast med sängben. I en del ställbara sängar 90 används inte fjäderpaket och då används oftast ett eller flera lager av olika skummaterial som ger komforten. På en ställbar säng 90 har man en bäddmadrass 90 som man bäddar underlakanet runt. Klicka här för alla ställbara sängar 90 i standardlängd (Ställbar säng 90).

Sängar med förvaring 90

Sängar med förvaring 90 eller förvaringssängar 90 är samlingsnamn för sängar med inbyggd förvaringslösning. Förvaringslösningarna kan se lite olika ut. Vissa modeller består av ramsängar som placeras på en sockel med förvaringslådor och andra använder madrasserna som ett lock som lyfts upp för att nå förvaringsutrymmet. På toppen av en förvaringssäng 90 lägger man en bäddmadrass 90 att bädda runt. Klicka här för alla sängar med förvaring 90 i standardlängd (Säng med förvaring 90).

Din varukorg