Carpe Diem Beds

Carpe Diem Beds från Lysekil vid den bohuslänska kusten är en sängtillverkare med lite mer av allt. Med ett vackert ursprung som fortfarande sätter sin prägel på det dagliga arbetet levererar Carpe Diem kvalitetssömn och design i toppklass.

Oavsett om du väljer en kontinentalsäng eller en klassisk ramsäng så kommer din sömn vara resultatet av erfarenhet och forskning i absolut framkant kombinerat med en kvalitet som bara en stolt hantverkares personliga omsorg kan ge. Överväger du istället en ställbar säng är du garanterad samma unika komfort och har dessutom några av marknadens mest innovativa produkter att välja emellan.

Innovation

På Carpe Diem Beds strävar man ständigt med att utveckla komforten i sängarna. Under årens lopp har detta lett till marknadsledande lösningar som du bara hittar i deras produkter. Följande 5 patent är anledningen till att en säng från Carpe Diem Beds inte liknar något annat.

Contour Pocket System

I Carpe Diems patenterade fjädersystem så har de tagit följsamheten ett steg längre genom att placera stoppningsmaterialet i varje enskild fjäder istället för ovanpå. Detta gör att man bibehåller den enskilda fjädereffekten vilket ökar komforten och följsamheten markant.

Trögelastiskt bottensegment

I samarbete med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och massageterapeuter har Carpe Diem Beds utvecklat ett unikt trögelastiskt bottensegment som gör att de fjädrar som är mest utsatta för belastning sjunker istället för att trycka mot kroppen. Detta gör att trycket mot kroppen minskar vilket främjar blodcirkulationen och därmed ökar chanserna till en djupare och mer ostörd sömn.

Ryggstöd

Kontinentalsäng Skaftö från Carpe Diem har allt en kontinentalsäng ska ha, men den har också så mycket mer. Det patenterade ryggstödet på Skaftö är utformat för att du ska kunna göra små justeringar av din kroppsposition när du ligger ned. Tack vare sängbottens rörliga mittsektion kan du skapa en perfekt harmoni mellan höft- och axelparti på sängytan, oavsett hur mycket du väger eller hur lång du är.

Klämskydd

Med rörliga delar kommer oundvikligen en klämrisk och köper du en ställbar säng är det något du bör försöka förebygga. Carpe Diem har dock hittat en lösning för de ställbara sängarna Marstrand och Saltö som de utrustat med ett klämskydd. Sängramen har ett överdrag av mjukt polyetermaterial för att förhindra att någon klämmer sig när du sänker de ställbara sängarna till plant läge.

Svankstöd

Svankstödet på ställbara Marstrand används i upprätt läge för att ge verklig sittkomfort och förhindra att ryggen faller ihop. Med den integrerade motorn kan du kontrollera hur mycket stöd du vill ha i svanken.

Ekologisk märkning

Alla material i Carpe Diem Beds sängar är noggrant utvalda med tanke på kvalitet, komfort och miljö. Man använder enbart Öko-Tex®-godkänd Talalaylatex i madrasserna och samma märkning har allt bomullstyg i täcken och tillbehör.

Samtliga sängar har den nordiska ekologiska märkningen Svanen som innebär att de uppfyller kraven för miljöpåverkan under sängens hela livslängd. Allt trä som används i produkterna kommer också från miljögodkänd skogsnäring. Tillsammans med Carpe Diem Beds höga kvalitet borgar detta för ett gott skydd för miljön och en hållbar konsumtion. Det gör att du kan sova med gott samvete i en Carpe Diem Bed.

Genuint hantverk

En kedja är inte starkare än dess svagaste länk. För att en säng som är i toppklass i teorin också ska vara det i färdig form så lämnar man på Carpe Diem Beds inget åt slumpen. De duktiga hantverkarna arbetar med otrolig noggrannhet och varje steg i monteringen inspekteras mycket noga. När den omsorgsfulla processen är klar signeras sängen av den hantverkare som skapat den. Därför vet du att din säng är omsorgsfullt gjord.

25 års garanti

Carpe Diem Beds använder enbart kvalitetsmaterial i sina sängar. Det gör att de kan lämna väl tilltagna 25 års garanti mot skador på fjädrar och ramar i kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar. På motordelar i de ställbara sängarna lämnas dessutom 10 års garanti.

Sortering:
1 2 ... 8 

Din varukorg