Ställbar säng 180x210

En ställbar säng 180x210 är en reglerbar sänglösning som totalt är 180 cm bred och 210 cm lång. Sängarna är extra långa jämfört med standardlängden i Sverige. Det är ett paket med 2 st ställbara sängar med halva bredden till vilka man kan välja två separata bäddmadrasser eller en gemensam bäddmadrass av så kallad split-modell. Vissa modeller kommer också med så kallad Seamless-lösning som innebär att man klär bottenramen i ett gemensamt tyg. Paketet är avsett för 2 personer och har alltså två liggplatser. Här hittar du alla våra paket med ställbara sängar i storlek 180x210.

Ställbara sängar 180

Sortering:

Mer om Ställbar säng 180x210

En ställbar säng/motorsäng är en säng där man kan höja upp huvudändan och fotändan på sängen, ofta med hjälp av en fjärrkontroll eller app. En del modeller ger också möjlighet att reglera nackstödet separat. Vinklarna som ställbara sängar rör sig i kan skilja sig åt på betydande sätt mellan olika modeller.

Alla Sovkoncepts ställbara sängar är steglöst reglerbara vilket ger goda möjligheter att finjustera positionen. Men exakt var sängen böjer sig och knävinkeln i olika positioner kan skilja sig mellan modeller och göra betydande skillnad för komforten.

När man provar ut en ställbar säng så bör liggkomforten bedömas i helt nedfällt läge för att jämförelsen mellan olika modeller inte ska bli missledande. För den som avser att sova helt på sidan eller på mage så är det också i planläge som den bästa komforten kan uppnås. Den ställbara funktionen gör dock komforten väldigt bra i ryggläge så många som köper en ställbar säng förändrar sina sovvanor.

Att sova på rygg och fälla upp huvudändan en bit gör det lite lättare att andas för många genom att hals och svalg får en annan vinkel mot gravitationen. Detta minskar också risken för snarkningar. Men om man höjer huvudändan så är det viktigt att inte glömma att samtidigt höja fotändan. Höjningen av fotändan är nyckeln till en fantastisk avlastning och komfort.

I de flesta ställbara sängar består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial. Vissa modeller är tillverkade i ett stycke med alla fjädringslager i samma del som den ställbara funktionen. Andra modeller har en ställbar sängbotten, ofta med ett fjädringslager inbyggt, och på det en vändbar madrass eller plymå med ytterligare komfort. På toppen placeras en bäddmadrass precis som på andra sängmodeller.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en ställbar säng uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Motorsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Inte ens de mest erfarna branschspecialister kan med säkerhet förstå hur en sängs komfort är utifrån endast en detaljrik produktspecifikation. Det är först när de testar sängens komfort genom att lägga sig i den som de vet hur den känns och vad den har för karaktär.

I Sovkoncepts butiker har du möjlighet att prova många sängar och få bra tips om hur du känner skillnad och vad skillnaderna innebär i längden. Utifrån vad du tycker när du provar en säng kan du också få bra tips från oss om vilka andra modeller du bör prova. Tillsammans hittar vi den säng som passar just dig allra bäst.

Din varukorg