Ramsäng 210

En ramsäng 210 är en säng av klassisk typ som är 210 cm bred. Det är oftast ett paket med 2 st ramsängar med halva bredden till vilka man kan välja en hel bäddmadrass. Paketet med sängar 210 är avsett för 2 personer och har alltså två liggplatser. I standardlängd är sängarna 200 cm långa och kallas då även ramsängar 210x200. Här hittar du alla våra paket med ramsängar i storlek 210x200.

Ramsängar 210

Sortering:
Svanenmärket
Ramsängar Jensen Ambassadör 210x200
UTGÅTT

Mer om Ramsäng 210

Ramsängar i storlek 210x200 utgör en extra bred dubbelsäng. Dubbelsängen består egentligen av två separata ramsängar 105 som är hopmonterade och som kan kombineras med en hel gemensam bäddmadrass 210x200 cm. Sängbredden 210 cm är den bredaste bland standardmåtten på sängar och bäddmadrasser på den svenska sängmarknaden.

Storleken 210x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för ramsängar 210. Finns plats i sovrummet så kan det dock vara värt att överväga en ramsängar 210 i längden 210 cm för att få en helt kvadratisk säng.

En ramsäng/resårsäng är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten.

Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas underbäddar till kontinentalsäng istället för ramsängar då de en underbädd är konstruerad för att tåla en högre belastning.

I de flesta ramsängar består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

 

Din varukorg