Ramsäng 160

En ramsäng 160 är en säng av klassisk typ som är 160 cm bred. Det är oftast ett paket med 2 st ramsängar med halva bredden till vilka man kan välja en hel bäddmadrass. Paketet med sängar 160 är avsett för 2 personer och har alltså två liggplatser. I standardlängd är sängarna 200 cm långa och kallas då även ramsängar 160x200. Här hittar du alla våra paket med ramsängar i storlek 160x200.

Ramsängar 160

Sortering:
Svanenmärket
Ramsängar Jensen Ambassadör 160x200
UTGÅTT
Svanenmärket
Ramsäng Jensen Ambassadör 160x200
UTGÅTT

Mer om Ramsäng 160

En dubbelsäng 160 cm består, när det gäller ramsängar, oftast av två sängar som är 80 cm breda. Vissa sängmärken tillverkar ramsängar 160x200 i ett stycke, men dessa är sällan ett alternativ på grund av svårigheten att få möbeln på plats i ett sovrum.

Sängar 160 kallas ofta "queen size" och det är det smalaste dubbelsängsmåttet på den svenska marknaden. Storleken 160x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en ramsäng 160.

En ramsäng/resårsäng är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten. Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas underbäddar till kontinentalsäng istället för ramsängar.

I de flesta ramsängar består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. Till ett dubbelsängspaket 160x200 cm så kan man välja en hel bäddmadrass 160x200 cm eller två separata 80x200 cm. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en ramsäng uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Ramsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Komforten i en ramsäng jämfört med motsvarande kontinentalsäng är ofta lite fastare. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra sängens olika lager arbetar tillsammans. Den som söker en härligt följsam eller mjuk säng i ramsängsdesign har fortfarande mycket att välja på.

 

Din varukorg