Kontinentalsäng 160

En kontinentalsäng 160 är en hög säng i flera lager som är 160 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 160x200. En kontinentalsäng 160 räknas som en dubbelsäng och har två liggplatser som kan ha olika komfort. Trots det finns det ett stort utbud av kontinentalsängar 160 som har en hel pocketfjäderkärna utan skarv i mitten. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 160x200.

Kontinentalsängar 160

Sortering:
1 2 

Mer om Kontinentalsäng 160

En 160x200 kontinentalsäng, en storlek som ofta kallas "queen size", ger ett lyxigt intryck med sina flera lager och högre totalhöjd jämfört med en klassisk ramsäng. Dess design ger också en känsla av att det är en stor hel säng, vilket skiljer sig från ramsängar som består av två separata sängar.

Bredden är den smalaste av de riktiga dubbelsängsbredderna på den svenska marknaden men i andra länder kan man hitta ännu smalare dubbelsängskonstruktioner. Storleken 160x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 160. Precis som andra kontinentalsängar består denna 160-säng av flera lager för att ge en bekväm och stabil sovupplevelse och ett lyxigt utseende.

Att ligga i en bra kontinentalsäng 160 kan liknas vid att ligga på moln, eftersom trycket fördelas jämnt över kroppen tack vare dess högre fjädring. Kontinentalsängen består av två lager madrasser och en väl anpassad resårbotten, vilket ger en bra komfort. Mellanlagret består av antingen en vändbar resårmadrass eller en plymåmadrass. På toppen finns en bäddmadrass som ger den sista finishen.

Plymån eller den vändbara madrassen i mellanlagret kan vara uppbyggd på olika sätt. En hel madrass i bredd 160 cm ger en jämnare liggkomfort över hela sängen, medan delade madrasser med bredd 80 cm ger en tydligare skiljelinje mellan liggplatserna. Delade madrasser i mellanlagret kan vara smidigt om sängen behöver bäras upp för en trång trappa.

Kvalitetsmaterial är viktigt för hållbarheten på en kontinentalsäng 160. Om mellanmadrassen är liksidigt vändbar kan sängens livslängd förlängas genom att man regelbundet vänder den. I mellanlagret sitter också den fjädring som bestämmer fastheten på sängen. Vissa modeller av kontinentalsäng 160 har i stället en oliksidigt vändbar mellanmadrass med olika känsla i stoppningsmaterialet på de två liggsidorna. Sängen blir egentligen inte starkare men känns då lite hårdare på ena sidan.

En kontinentalsäng 160 har två underbäddar för att säkerställa stabilitet och komfort. Sängar upp till 140 cm har oftast bara en underbädd, medan bredare sängar har två. Kontinentalsängar 160 kan ha en så kallad Seamless-design, vilket ger intrycket av en bred underbädd på dubbelsängar, trots att det är två separata underbäddar.

Bäddmadrassen på toppen av en kontinentalsäng 160 bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. En följsam säng bör ha en följsam bäddmadrass, medan en fastare säng bör ha en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Din varukorg