Kontinentalsäng 140x210

En kontinentalsäng 140x210 är en hög säng i flera lager som är 140 cm bred och 210 cm lång. Längden 210 cm innebär att sängen är extra lång. En kontinentalsäng 140x210 räknas som en enkelsäng. Enkelsängar är avsedda för långvarigt bruk av en person och har en liggplats tar upp hela sängens bredd. Sängar 140 cm används dock relativt ofta som dubbelsängar. Man kan då inte välja en individuell komfort per person och får räkna med att sängen slits lite snabbare än vad än bredare säng hade gjort. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 140x210.

Kontinentalsängar 140

Sortering:

Mer om Kontinentalsäng 140x210

En kontinentalsäng i storlek 140x210 är en extra bred enkelsäng. Skillnader mellan en enkelsäng och en dubbelsäng finns både i träkonstruktionen i botten och i mellanmadrassens komfortmöjligheter. En enkelsäng har en träram i botten i stället för dubbelsängens två träramar. I mellanmadrasen har dubbelsängen ofta två liggplatser med möjlighet till olika komfort. I en enkelsäng finns bara en liggplats med samma komfort över hela liggytan.

Storleken 140x210 anger att sängen 210 cm lång vilket är längre än den svenska standardlängden 200 cm. En extra lång säng kan vara värt att prova för dem som är längre än 180 cm men behovet varierar beroende på sovställning. Magsovare tenderar att sträcka sig lite extra i längsled till skillnad från sidosovare som ofta kryper ihop till viss del.

En kontinentalsäng i storleken 140x210 cm har vanligtvis endast en underbädd som ligger närmast golvet. Underbädden bidrar till stabilitet och ger sängen dess höga utseende. En tjockare mellanmadrass ligger sedan ovanpå underbädden och innehåller det som i huvudsak styr sängens komfort. Vanligtvis består mellanmadrassen av ett lager pocketfjädring med stoppning, men det finns också andra lösningar med annan typ av fjädring eller som helt består av skummaterial.

Överst på sängen ligger en bäddmadrass som ger den sista finishen i känslan. Valet av bäddmadrass bör baseras på sängens följsamhet, där en följsam säng bör kompletteras med en mjukare bäddmadrass och en fastare säng med en lite fastare bäddmadrass för att ge optimal tryckavlastning.

Din varukorg