Kontinentalsäng 105

En kontinentalsäng 105 är en hög säng i flera lager som är 105 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 105x200. En kontinentalsäng 105 räknas som en enkelsäng. Enkelsängar är avsedda för långvarigt bruk av en person och har en liggplats tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 105x200.

Kontinentalsängar 105

Mer om Kontinentalsäng 105

En kontinentalsäng i storlek 105x200 är en lite bredare enkelsäng. En säng som är 105 cm bred passar för en person som vill ha lite extra utrymme. Två personer får ofta plats i en säng 105 men det är relativt trångt och rekommenderas inte för längre perioder.

Storleken 105x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 105. Precis som andra kontinentalsängar består denna 105-säng av flera lager för att ge en bekväm och stabil sovupplevelse och ett lyxigt utseende.

Sängar 105 av kontinental modell består oftast av tre lager madrasser. Närmast golvet i en kontinentalsäng 105 finns en underbädd. Underbädden bidrar med stabilitet och till viss del komfort utöver att den ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbädden finns en tjockare mellanmadrass som innehåller det som i huvudsak styr sängens komfort. I de flesta kontinentalsäng 105 är detta ett lager pocketfjädring med stoppning men det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial. En säng 105 är en enkelsäng vilket innebär att en kontinentalsäng 105 har en liggplats över hela sängens bredd. Kan olika komforter väljas inom en kontinental 105 så väljs då en och samma komfort för hela liggplatsen.

Överst ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

En kontinentalsäng 105 är en enkelsäng som är 105 cm bred. Standardlängden för en kontintentalsäng 105 är 200 cm vilket innebär att kontinentalsäng 105x200 därför ofta är synonymt med kontinentalsäng 105. Storleken är en standardbredd hos de flesta sängtillverkare och sängspecialistkedjor i Sverige men sängar 105 erbjuds inte alltid hos stora generella möbelkedjor med enklare sängsortiment.

Hur bekväm en kontinentalsäng 105 uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Kontinentalsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng 105 jämfört med motsvarande ramsäng är ofta lite mer dämpande och har ett lite större djup. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra kontinentalens olika lager arbetar tillsammans.

Din varukorg