Ramsäng 200

En ramsäng 200 är en säng av klassisk typ som är 200 cm bred. Det är oftast ett paket med 2 st ramsängar med halva bredden till vilka man kan välja en hel bäddmadrass. Paketet med sängar 200 är avsett för 2 personer och har alltså två liggplatser. I standardlängd är sängarna 200 cm långa och kallas då även ramsängar 200x200. Här hittar du alla våra paket med ramsängar i storlek 200x200.

Ramsängar 200

Mer om Ramsäng 200

En ramsäng i storlek 200x200 är en kvadratisk dubbelsäng med två ramsängar 100x200. Det är ett lite ovanligt mått för den svenska marknaden. Storleken är dock vanlig i andra länder i Europa. Storleken 200x200 anger att sängen är 200 cm lång och det är standardlängden för ramsängar med bredd 200 cm.

En ramsäng/resårsäng är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten.

Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas underbäddar till kontinentalsäng istället för ramsängar 200 då en underbädd är konstruerad för att tåla en högre belastning.

I de flesta ramsängar 200 består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng 200 den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Din varukorg