Ramsäng 140

En ramsäng 140 är en säng av klassisk typ som är 140 cm bred. Standardlängden för en ramsäng 120 är 200 cm och kallas därför även ramsäng 120x200. En säng 120 räknas som en enkelsäng och är avsedd för långvarigt bruk av en person. Enkelsängar konstrueras med en liggplats som tar upp hela sängens bredd. Sängar 140 cm används dock relativt ofta som dubbelsängar. Man kan då inte välja en individuell komfort per person och får räkna med att sängen slits lite snabbare än vad en bredare säng hade gjort. Här hittar du alla våra ramsängar i storlek 140x200.

Ramsängar 140

Mer om Ramsäng 140

En ramsäng/resårsäng 140 är en klassisk sängtyp som är 140 cm bred. Ramsängar kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten.

Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas en underbädd till kontinentalsäng istället för en ramsäng då en underbädd är konstruerad för att tåla en högre belastning.

Storleken 140x200 cm innebär att sängen är 140 cm bred och 200 cm lång. Ramsängar 140 cm är de bredaste sängarna som är konstruerade som enkelsängar på svenska marknaden. Enkelsängar har 1 liggplats vilket innebär att om det går att göra ett komfortval så gäller det för hela sängbredden.

I de flesta ramsängar 140 består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Komforten i en ramsäng 140x200 jämfört med motsvarande kontinentalsäng är ofta lite fastare. Men den som söker en härligt följsam eller mjuk säng i ramsängsdesign har fortfarande mycket att välja på. Hur bekväm en ramsäng 140 uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Ramsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller.

Din varukorg