Ramsäng 100

En ramsäng 100 är en säng av klassisk typ som är 100 cm bred. Ramsängen går att lägga i en sängram eller ställa direkt på golvet monterad med sängben. Standardlängden för en ramsäng 100 är 200 cm och kallas därför även ramsäng 100x200. En säng 100 räknas som en enkelsäng och är avsedd för långvarigt bruk av en person. Enkelsängar konstrueras med en liggplats som tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra ramsängar i storlek 100x200.

Ramsängar 100

Mer om Ramsäng 100

En ramsäng i storlek 100x200 är en enkelsäng i ett lite ovanligt mått för den svenska marknaden. Storleken är dock vanlig i andra länder i Europa. Storleken 100x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en ramsäng 100.

En ramsäng/resårsäng är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten.

Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas en underbädd till kontinentalsäng istället för en ramsäng 100 då en underbädd är konstruerad för att tåla en högre belastning.

I de flesta ramsängar 100 består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng 100 den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Din varukorg