Kaffe

Att dricka kaffe i måttliga mängder och under rätt tider på dygnet kan vara både njutbart och hälsosamt. För många av oss känns det också som en nödvändighet.

För en stor andel av kaffedrickarna är nog en kostnad på 40 kr per vecka för kaffe-på-stan en lite för låg uppskattning. Men vi försöker göra en sansad och trovärdig jämförelse för att du ska se att god sömn egentligen är ganska billigt.

Vi menar absolut inte att du ska sluta dricka kaffe för att kunna köpa en riktigt lyxig säng. Vi vill bara sätta kostnaden för god sömn i ett rimligare perspektiv.

För god sömn borde väl också kännas som en nödvändighet?

Produkter À-pris* Antal Summa
Mellanstor kaffe takeaway 20 kr 2 st 40 kr
Totalsumma 40 kr
Antal dygn per vecka 7 st
Antal personer 1 st
Snitt per dygn och person 5,7 kr
*Det genomsnittliga priset på en takeaway-kaffe i Testfaktas test i juli 2017

Lyxsömn

Vi på Sovkoncept vet att olika människor har olika behov och vi kan i våra sängbutiker erbjuda många olika typer av komforter och varumärken. Utöver det stora produkturvalet är vår styrka också att vi har lång erfarenhet och mycket kunskap som kan hjälpa dig att göra ett klokt sängval utifrån dina behov.

I den här jämförelsen har vi valt att lyfta fram en lyxig kontinentalsäng från Carpe Diem Beds. Det har vi gjort för att det är en klassisk modell från ett välkänt och marknadsledande varumärke. För just dina behov kan det finnas andra modeller och varumärken som passar ännu bättre. Gör ett besök i din Sovkoncept-butik så får du hjälp att hitta din drömsäng.

I vår beräkning nedan har vi räknat på ett komplett sängpaket inklusive bäddmadrass, ben och huvudgavel. En bra säng som passar personen som sover i den bör hålla i ca 15 år. Bäddmadrassen däremot bör bytas efter ca 4-8 års användning så därför har vi räknat med 2 stycken.

Produkter À-pris* Antal Summa
Kontinentalsäng Kornö 34 240 kr 1 st 34 240 kr
Bäddmadrass Prestige 5 750 kr 2 st 11 500 kr
Ben Trä Runt 13 cm 550 kr 2 st 1 100 kr
Huvudgavel Solö H115 8 990 kr 1 st 8 990 kr
Totalsumma 55 830 kr
Antal dygn per 15 år 5 478 st
Antal personer 2 st
Snitt per dygn och person 5,1 kr
*Rekommenderade priser januari 2020

Bäddlinne från Carpe Diem Beds

Din varukorg