Kontinentalsäng 80

En kontinentalsäng 80 är en hög säng i flera lager som är 80 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 80x200. En kontinentalsäng 80 räknas som en enkelsäng. Enkelsängar är avsedda för långvarigt bruk av en person och har en liggplats tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 80x200.

Kontinentalsängar 80

Mer om Kontinentalsäng 80

En kontinentalsäng i storlek 80x200 är en smal enkelsäng med liten liggyta. Kontinentalsängens konstruktion gör att många sängmodeller inte har full komfort i kanten vilket medför att den effektiva liggytan blir mindre. En kontinentalsäng 80 bör ha en stabil underbädd för att inte riskera att uppfattas som vinglig. Om möjligt rekommenderas att välja en bredare kontinentalsäng i bredd 105 eller 120 cm.

Storleken 80x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 80. Precis som andra kontinentalsängar består denna 80-säng av flera lager för att ge en bekväm och stabil sovupplevelse och ett lyxigt utseende.

Sängar 80 av kontinental modell har närmast golvet en underbädd med inbyggd träram och fäste för sängben. Underbädden påverkar sängens stabilitet och komfort utöver att den ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbädden finns en tjockare mellanmadrass som i huvudsak styr kontinentalsängens komfort. I de flesta kontinentalsängar 80 är detta ett lager pocketfjädring med stoppning men det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

På toppen av en kontinentalsäng 80 ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng 80 den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng 80 jämfört med motsvarande ramsäng ofta är lite mer dämpande och har ett lite större djup. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra kontinentalens olika lager arbetar tillsammans.

Din varukorg