Kontinentalsäng 200

En kontinentalsäng 200 är en hög säng i flera lager som är 200 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 200x200. En kontinentalsäng 200 räknas som en dubbelsäng och har två liggplatser som kan ha olika komfort. Trots det finns det ett stort utbud av kontinentalsängar 200 som har en hel pocketfjäderkärna utan skarv i mitten. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 200x200.

Kontinentalsängar 200

Mer om Kontinentalsäng 200

En kontinentalsäng i storlek 200x200 är en dubbelsäng i ett för Sverige lite ovanligt mått. Sängbredden 200 cm är dock vanlig i en del andra europeiska länder.

Storleken 200x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 200. Precis som andra kontinentalsängar består denna 200-säng av flera lager för att ge en bekväm och stabil sovupplevelse och ett lyxigt utseende.

Sängar 200 av kontinental modell har närmast golvet två underbäddar med inbyggd träram och fäste för sängben. Utseendet kan dock bedra då många tillverkare erbjuder kontinentaler med så kallad Seamless-design. Det innebär att även en kontinentalsäng i dubbelsängsstorlek kan se ut som att den har en enda bred underbädd genom att de båda underbäddarna kläs i ett gemensamt tygöverdrag. Underbäddarna bidrar med stabilitet och till viss del komfort utöver att de ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbäddarna finns en tjockare mellanmadrass som innehåller det som i huvudsak styr sängens komfort. Mellanmadrassen i kontinentalsängar 200 kan innehålla exempelvis pocketfjädring eller enbart av avancerat skummaterial.

Överst ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en kontinentalsäng 200 uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Kontinentalsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Din varukorg