Kontinentalsäng 120x210

En kontinentalsäng 120x210 är en hög säng i flera lager som är 120 cm bred och 210 cm lång. Längden 210 cm innebär att sängen är extra lång. En kontinentalsäng 120x210 räknas som en enkelsäng. Enkelsängar är avsedda för långvarit bruk av en person och har en liggplats tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 120x210.

Kontinentalsängar 120

Mer om Kontinentalsäng 120x210

En kontinentalsäng i storlek 120x210 är en extra bred och extra lång enkelsäng. En säng som är 120x210 cm passar utmärkt för den som vill ha extra utrymme både på längden och på bredden. En kontinentalsäng 120x210 är konstruerad som en enkelsäng men det är en sängstorlek som rent utrymmesmässigt ofta kan användas av två personer under lite längre perioder.

Storleken 120x210 anger att sängen 210 cm lång vilket är längre än den svenska standardlängden 200 cm. En extra lång säng kan vara värt att prova för dem som är längre än 180 cm men behovet varierar beroende på sovställning. Magsovare tenderar att sträcka sig lite extra i längsled till skillnad från sidosovare som ofta kryper ihop till viss del.

Det understa lagret i en kontinentalsäng 120x210 är en underbädd som ger stabilitet till sängen. Därefter kommer en mellanmadrass som utgör det primära stödet för kroppen. I de flesta modeller består mellanmadrassen av pocketfjädring, som ger en bra tryckavlastning och stöd för kroppen. Det finns dock också alternativa lösningar som helt eller delvis består av skummaterial.

Många bra kontinentalsängar är zonindelade eller zonerade och det innebär att fjädringen eller materialet i mellanmadrassen har vissa zoner där den är fastare och andra där den är mjukare. Zonerna är samma över hela bredden i en kontinentalsäng 120x210 vilket beror på att sängar 120x210 är konstruerade som enkelsängar med 1 liggplats. Fastare zoner ger mer stöd för den del av kroppen som ligger i zonen och mjukare zoner låter kroppen sjunka mer. Fler zoner är inte ett självändamål utan det är effekten av zonindelningen i form av tryckavlastning och balans som är viktig.

På de flesta modeller av kontinentalsäng 120x210 i Sverige är det tänkt att man ska använda en bäddmadrass. Bäddmadrass ger en extra touch av komfort och ger sängen längre livslängd. Valet av bäddmadrass beror på personliga preferenser, men det är viktigt att den är anpassad till sängen. En mjuk och följsam 120-säng bör ha en mjuk och följsam bäddmadrass för att den inte ska begränsa komforten i sängen. En fastare eller hårdare säng bör ha en något fastare bäddmadrass för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng 120x210 jämfört med motsvarande ramsäng ofta är lite mer dämpande och har ett lite större djup. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra kontinentalens olika lager arbetar tillsammans.

När du väljer en kontinentalsäng i storlek 120x210 är det viktigt att prova olika modeller för att hitta den som passar dig bäst. Komforten varierar beroende på modell och personliga preferenser, så det är viktigt att ta sig tid att hitta rätt säng. I Sovkoncepts butiker finns det möjlighet att prova flera olika modeller och få råd från experter för att hitta den perfekta sängen för dig.

Din varukorg