Kontinentalsäng 100x200

En kontinentalsäng 100x200 är en hög säng i flera lager som är 100 cm bred och 200 cm lång. Storleken 100x200 cm är ovanlig på den svenska sängmarknaden men är ett standardmått i vissa länder i Europa. Kontinentalsängen är avsedd för 1 person och har alltså endast en liggplats. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 100x200.

Kontinentalsängar

Sängar av kontinental modell har närmast golvet ett lager med en eller två underbäddar beroende på sängens bredd. Underbäddarna bidrar med stabilitet och till viss del komfort utöver att de ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbäddarna finns en tjockare mellanmadrass som innehåller det som i huvudsak styr sängens komfort. I de flesta kontinentalsängar är detta ett lager pocketfjädring med stoppning men det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Överst ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Kontinentalsängar i bredder upp till 140 cm har oftast bara en underbädd och bredare sängar än så har två. Utseendet kan dock bedra då många tillverkare erbjuder kontinentaler med så kallad Seamless-design. Det innebär att även en kontinentalsäng i dubbelsängsstorlek kan se ut som att den har en enda bred underbädd genom att de båda underbäddarna kläs i ett gemensamt tygöverdrag.

Hur bekväm en kontinentalsäng uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Kontinentalsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng jämfört med motsvarande ramsäng är ofta lite mer dämpande och har ett lite större djup. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra kontinentalens olika lager arbetar tillsammans.

Inte ens de mest erfarna branschspecialister kan med säkerhet förstå hur en sängs komfort är utifrån endast en detaljrik produktspecifikation. Det är först när de testar sängens komfort genom att lägga sig i den som de vet hur den känns och vad den har för karaktär.

I Sovkoncepts butiker har du möjlighet att prova många sängar och få bra tips om hur du känner skillnad och vad skillnaderna innebär i längden. Utifrån vad du tycker när du provar en säng kan du också få bra tips från oss om vilka andra modeller du bör prova. Tillsammans hittar vi den säng som passar just dig allra bäst.

Din varukorg