Ramsäng 120

En ramsäng 120 är en säng av klassisk typ som är 120 cm bred. Ramsängen går att lägga i en sängram eller ställa direkt på golvet monterad med sängben. Standardlängden för en ramsäng 120 är 200 cm och kallas därför även ramsäng 120x200. En säng 120 räknas som en enkelsäng och är avsedd för långvarigt bruk av en person. Enkelsängar konstrueras med en liggplats som tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra ramsängar i storlek 120x200.

Ramsängar 120

Mer om Ramsäng 120

En ramsäng/resårsäng 120 är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten.

En ramsäng 120 är en extra bred enkelsäng som är 120 cm bred. Ramsängar är den sängtyp som varit vanligast i Sverige under många årtionden och i folkmun avses därför ofta en ramsäng 120 när man pratar om en säng 120. Standardlängden på en säng 120 är 200 cm vilket betyder att den vanligaste typen av säng 120 är en ramsäng 120x200 cm.

Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas en underbädd till kontinentalsäng istället för en ramsäng då en underbädd är konstruerad för att tåla en högre belastning.

I de flesta ramsängar 120 består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial. Eftersom en säng 120 är en enkelsäng finns bara en liggplats vilket innebär att komfortlagret är samma över hela sängbredden. Detta skiljer sig från dubbelsängar där det ofta går att välja olika komfort på de två liggplatserna som dessa har.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en ramsäng 120 uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Ramsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Komforten i en ramsäng 120 jämfört med motsvarande kontinentalsängsmodell är ofta lite fastare. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra sängens olika lager arbetar tillsammans. Den som söker en härligt följsam eller mjuk säng i ramsängsdesign har fortfarande mycket att välja på.

Din varukorg